Wat is een optie?

Wat is een optie?

Binnen de makelaardij worden soms lastige termen gebruikt. Wij begrijpen dat u niet direct weet wat ‘een optie’ is. Wij geven u hieronder antwoord op de vraag; ‘wat is een optie?’.

Optie alleen mogelijk bij nieuwbouwwoningen

Tegenwoordig wordt er alleen nog gesproken over een optie wanneer het een nieuwbouwwoning betreft. Bij een optie zijn de verkopende en de kopende partij het al eens met de voorwaarden die horen bij de koop. Alleen kan de kopende partij een optie aanvragen voor bijvoorbeeld een extra week bedenktijd.

Optie niet mogelijk bij bestaande woningen

Bent u geïnteresseerd in een bestaande woning? Dan wordt er niet gesproken over een optie. Een optie is enkel toe te passen bij nieuwbouwwoningen.

Een optie kunt u niet eisen

In het geval van nieuwbouwwoningen wordt er nog wel eens gesproken over een optie. Het is echter goed om te weten dat een optie nooit te eisen is. Het is meer dat de kopende partij de verkopende partij om een gunst vraagt. De verkopende partij kan rekening houden met de optie, maar kan het niet garanderen. Een optie kunt u dus nooit eisen.

Laat u adviseren door onze makelaar

Makelaars Maastricht begrijpt heel goed dat het kopen en verkopen van onroerend goed best lastig kan zijn. Het is verstandig om hulp te vragen van een professional. Onze makelaars staan graag voor u klaar en beantwoorden al uw vragen.

Heeft u vragen of hulp nodig bij het vinden van een makelaar in Maastricht?